divendres, 18 de març del 2016

 La central d'energia mareomotriu de Rance, la segona més gran del món

La central d'energia mareomotriu a l'estuari del riu Rance, al nord de França, està en Funcionament des de 1967, i és la més gran d'Europa i la Segona més gran del món després de dir la inauguració a 2.011 de la central mareomotriu de Sihwa Lake a Korea del Sud. l'energia renovable produida per AQUESTA planta francesa cobreix el 60% de les necessitats energètiques de la va regir els de Bretanya (l'any 2.009). L'Emplaçament de la central és va realitzar de manera que S'HAN aprofitat els altes diferències entre plenamar i baixamar amb uns 10 metres d'alçada de Mitjana.

La central mareomotriu de Rance es va mantenir durant 45 anys com la major central de producció d'energia de les marees del món, va començar a construir l'any 1.961. La planta generadora d'energia mareomotriu està composta per 24 turbines, cadascuna amb el seu corresponent alternador de 10 MW, per la qual cosa la potència de generació total de la central és de 240MW.

L'impacte ecològic de la planta és moderat, bàsicament relacionat amb els canvis de salinitat en les aigües i conseqüent canvi en l'ecosistema. Durant els seus més de 50 anys de funcionament s'han desenvolupat estudis que permeten minimitzar l'impacte d'aquestes instal·lacions en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada