divendres, 18 de març del 2016

Com calcular el consum d'electricitat
 
El preu de l'electricitat ha patit en els últims temps importants pujades. Això fa que el consum d'electricitat sigui una variable a tenir en compte si es tracta de reduir despeses en l'economia familiar. Anem a explicar com calcular el consum d'electricitat d'un habitatge i d'aquesta manera obtenir més informació sobre on es produeixen els consums més elevats a la llar. En termes generals, segons dades de REE (Red Eléctrica Española) el consum d'electricitat a la llar es reparteix de la següent manera:

     60% Electrodomèstics (aprox. 14% nevera, 10% TV, 7% cuina i forn, 6% rentadora i rentaplats, la resta es reparteix entre aire condicionat, petits electrodomèstics, stand by, ordinadors, assecadora, etc)
     15% Il·luminació
     10% Calefacció
     5% Escalfador
     10% Altres

El consum d'electricitat d'un habitatge es pot calcular multiplicant la potència pel temps (consum elèctric = potència * temps). El consum elèctric s'obté en kWh (quilowatts hora) si la potència està en kW i el temps mesurat en hores. Per exemple per a una nevera normal sol tenir una potència d'aproximadament 250W, encesa durant 24 hores al dia, el consum elèctric diari seria d'6kWh (corresponent a 0,25kW * 24 h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada