divendres, 18 de març del 2016

Què és una economia sostenible?

L'objectiu d'una economia sostenible és desenvolupar activitats que siguin sostenibles ambiental i socialment i al mateix temps que siguin financerament possibles i rendibles.

Segons la definició anterior d'economia sostenible, el seu creixement està basat en la creació de nous llocs de llocs de treball verds o en la transformació en verds dels existents, per a això les polítiques han de girar al voltant d'aquests tres pilars:

     Promoció i utilització de fonts d'energia sostenible
 
     Foment de la competitivitat de les activitats sostenibles
 
     Desenvolupament de la Innovació i educació

Les 7 principals fonts d'energia renovable


Les fonts d'energies renovables són aquelles que s'obtenen de fonts naturals inesgotables a escala humana. Això pot ser degut a dues causes, o bé el recurs disposa d'una quantitat d'energia il·limitada (el Sol, el vent, etc.) o bé perquè el recurs té la capacitat de regenerar-se de manera natural (les marees, ones, matèria forestal, etc.). Les 7 principals fonts d'energia renovable es resumeixen a continuació:

1. Energia Solar. 
2.Energia Eòlica. 
3.Energia Hidràulica
4. Energies Marines. 
5.Energia Mareomotriz
6. Energia Geotérmica
7. bioenergia
Com estalviar en la factura de l'electricitat

En els temps actuals de crisi econòmica i energètica la gent es pregunta com estalviar, així que a continuació expliquem algunes mesures que ho faran possible. Els recents augments del cost de l'electricitat han suposat en els últims anys un increment de més del 40%, fent que l'objectiu d'estalviar en la factura elèctrica es a alguna cosa que qualsevol economia domèstica intenta aconseguir.

15 trucs per estalviar en electricitat:

   
1-Substitueix les bombetes incandescents i làmpades fluorescents per unes de baix consum i selecciona adequadament a les teves necessitats

    2-
Apaga els aparells quan no estiguin en ús i no els deixis en "mode d'espera" o "stand by"

    3-
Apaga els llums en habitacions buides

    4-
Configura els aparells amb l'opció de baix consum (ordinador, TV, etc)

    5-
Instal·la reguladors d'intensitat lluminosa per a l'enllumenat

    6-
Els electrodomèstics de gas són més eficients que els elèctrics

    7-
Els televisors de plasma estalvien un 37% d'electricitat respecte als tradicionals

    8-
Tria electrodomèstics catalogats com AAA, o com a mínim de classe A +, ja que tenen major eficiència i menor consum

    9-
Millora els aïllaments del teu habitatge, reduirà el consum en aire condicionat i calefacció

    10-
Posa la temperatura entre 19 i 21º C, per a calefacció i entre 23 i 25º C per a aire condicionat, fora d'aquests rangs es produeix un augment del consum entre 6-9%

   
11-Uneix-te a alguna cooperativa d'energies renovables, podràs tenir millors ofertes que les TUR i més utilitzaràs energia sostenible

    12-
Busca les millors ofertes d'electricitat amb el comparador d'ofertes de la CNE

   13-
Passa't al mercat lliure fins i tot per a clients domèstics

   14-
Utilitza el Autoconsum fotovoltaic quan estigui regulat

   15-
Planteja't acollir-te a la tarifa nocturna, això provocarà certament un estalvi, però també canviarà els teus hàbits de consum.
Com calcular el consum d'electricitat
 
El preu de l'electricitat ha patit en els últims temps importants pujades. Això fa que el consum d'electricitat sigui una variable a tenir en compte si es tracta de reduir despeses en l'economia familiar. Anem a explicar com calcular el consum d'electricitat d'un habitatge i d'aquesta manera obtenir més informació sobre on es produeixen els consums més elevats a la llar. En termes generals, segons dades de REE (Red Eléctrica Española) el consum d'electricitat a la llar es reparteix de la següent manera:

     60% Electrodomèstics (aprox. 14% nevera, 10% TV, 7% cuina i forn, 6% rentadora i rentaplats, la resta es reparteix entre aire condicionat, petits electrodomèstics, stand by, ordinadors, assecadora, etc)
     15% Il·luminació
     10% Calefacció
     5% Escalfador
     10% Altres

El consum d'electricitat d'un habitatge es pot calcular multiplicant la potència pel temps (consum elèctric = potència * temps). El consum elèctric s'obté en kWh (quilowatts hora) si la potència està en kW i el temps mesurat en hores. Per exemple per a una nevera normal sol tenir una potència d'aproximadament 250W, encesa durant 24 hores al dia, el consum elèctric diari seria d'6kWh (corresponent a 0,25kW * 24 h).
Què és l'energia mareomotriu?
L'energia mareomotriu es defineix com aquella energia sostenible que aprofita el moviment que es produeix en l'aigua deguda al vent i les forces gravitacionals que exerceixen el Sol i la Lluna i que provoca les marees. El funcionament de la mareomotriu o energia de les marees és molt bàsic, ja que l'energia s'obté mitjançant l'acoblament d'una turbina que genera electricitat provinent d'aquest moviment natural. Per aprofitar aquesta energia renovable el que es fa és que es construeixen embassaments prop de les costes per permetre l'emmagatzematge de l'aigua quan puja la marea, per quan la marea baixi, alliberar al mar fent-la passar per una turbina que produeix electricitat amb aquest moviment del aigua.
 La central d'energia mareomotriu de Rance, la segona més gran del món

La central d'energia mareomotriu a l'estuari del riu Rance, al nord de França, està en Funcionament des de 1967, i és la més gran d'Europa i la Segona més gran del món després de dir la inauguració a 2.011 de la central mareomotriu de Sihwa Lake a Korea del Sud. l'energia renovable produida per AQUESTA planta francesa cobreix el 60% de les necessitats energètiques de la va regir els de Bretanya (l'any 2.009). L'Emplaçament de la central és va realitzar de manera que S'HAN aprofitat els altes diferències entre plenamar i baixamar amb uns 10 metres d'alçada de Mitjana.

La central mareomotriu de Rance es va mantenir durant 45 anys com la major central de producció d'energia de les marees del món, va començar a construir l'any 1.961. La planta generadora d'energia mareomotriu està composta per 24 turbines, cadascuna amb el seu corresponent alternador de 10 MW, per la qual cosa la potència de generació total de la central és de 240MW.

L'impacte ecològic de la planta és moderat, bàsicament relacionat amb els canvis de salinitat en les aigües i conseqüent canvi en l'ecosistema. Durant els seus més de 50 anys de funcionament s'han desenvolupat estudis que permeten minimitzar l'impacte d'aquestes instal·lacions en el futur.

L'energia tèrmica i les seves aplicacions

És aquella que es defineix com energia que té matèria per la seva temperatura. El Sol li proporciona calor però aquesta calor es pot obtenir per diferents maneres com per exemple la quema de combustible. El major aprofitament d'aquesta energia s'aconsegueix calentant aigua, perquè l'aigua emmagatzema bé el calor.

Avantatges: Són les centrals més barates de construir, aquesta energia es pot aprofitar amb un motor tèrmic.

Desavantatges: Emet gasos contaminants en la seva combustió.

dimecres, 16 de març del 2016



Avantatges i desavantatges de l'energia mareomotriu

És aquella energia que aprofita el moviment de la marea per generar un altra energia. Aquesta energia te un bon futur perquè es ilimitada i actualment no s'aprofita gaire. 

Avantatges: És neta, verda, insonora i renovable.Es pot recollir gran cuantitat d'energia.

Desavantatges: Els únics inconvenients són el seu impacte en el medi en que s'instala i el preu d'instalació, perquè instalar una central mareomotriu té un preu elevat.
Distingir entre energies alternatives i les que no ho són

Les energies alternatives són il.limitades, comparades a les altres energies tradicionals que són limitades. A més les energies alternatives no contaminen i les tradicionals si.


dilluns, 14 de març del 2016

Obtenció d'energies alternatives en l'actualitat

Es poden obtenir energies alternatives de diferents maneres, amb elements naturals com l'aigua, l'aire, la llum...

-Energia Eòlica: És l'energia obtenguda per el vent, l'energia cinètica generada per les corrents d'aire per ser transformades després en energia que poden utilitzar els humans.
 
-Energia fotovoltaica: És una energia que s'obté a través de la radiació del Sol, es transforma en energia eléctrica. 
-Energia de les ones: Obtenguda pel moviment de la superficie de l'aigua.

dimecres, 9 de març del 2016

Energies Renovables

Quines son les energies alternatives?
     
     Les energies alternatives son les diferents a les tradicionals, per alguns experts serien equivalents a les energies sostenibles, aquest tipus d'energia no implica la quema de combustibles fòsils. 
Aquest tipus d'energies no contaminen, un exemple de energia alternativa és la de fusió.A més no emet  CO2, però té un inconvenient que la instalació i els seus residus poden ser perillosos.
Amb tot això es poden generar diferents tipus d'energia:

-Energias Renovables o Sostenibles Energia  
-Hidroeléctrica
-Energia Nuclear de Fissió
-Energia de Fusió